Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:
Materiálno-spotrebné normy a receptúry
21.10. - 25.10.2024
PONDELOK (4480)
Desiata: chlieb, nát. džemová, jablká, čaj bylinkový,
Obed: pol. mrvenicová s hubami, prívarok fazuĺový so zemiakmi, varené vajcia, chlieb, cereálna tyčinka,
Olovrant: pečivo, maslo, paprika, čaj ovocný s medom a citr.,
UTOROK (4740)
Desiata: žemle, nát. vajcová, detský čaj čierny bez kofeínu,
Obed: pol. cesnaková krémová, plavnická roláda, ryža, kyslá uhorka, ovocný nápoj z prírodn. 100 % koncentr.,
Olovrant: chlieb, nát. maslová so strúh. syrom, kiwi,
STREDA (3605)
Desiata: chlieb, nát. mrkvová, čaj ovocný nesladený,
Obed: pol. hovädzia s mäsom, cestoviny do polievky, losos na cesnaku s pórom, zemiak. pyré, šalát z bielej reďkovky s jablkami, voda s citró. šťavou,
Olovrant: pečivo, maslo, banány,
ŠTVRTOK (4292)
Desiata: chlieb - biely, nát. z mozarelly s paradajk., detský čaj čierny bez kofeínu,
Obed: pol. karfiolová so zeleninou, bravč. perkelt, cestoviny, stolová voda,
Olovrant: pečivo, maslo, banány,
PIATOK (4937)
Desiata: chlieb, nát. vlašská, čaj ovocný s medom a citr.,
Obed: pol. paradajk. so syrom a ovsen. vločkami, tvarohové guľky so strúhankou, hrozno, stolová voda,
Olovrant: pečivo, maslo, uhorky šalát., čaj bylinkový.
Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.
ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:
01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.
• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •
Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.