ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

 

Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:

Materiálno-spotrebné normy a receptúry

NÁŠ JEDÁLNÍČEK  

15.04. - 19.04.2024

PONDELOK (4281)
Desiata: chlieb, nát. vajcová s oškvark., čaj čierny s medom,
Obed: pol. hovädzia s mäsom, ryžou a hráškom, špenátové halušky so syrovou omáčkou, keks, stolová voda,
Olovrant: chlieb, maslo, zelen. obloha- paradajky, čaj bazový,

UTOROK (4938)
Desiata: cereálne výrobky s mliekom,
Obed: pol. paradajk. so strúhan. mrkvou, bravč. stehno na šampiň., tarhoňa, kyslá uhorka, voda s ovocným sirupom a citrónom,
Olovrant: vianočka, maslo, banány,

STREDA (4812)
Desiata: anglické chlebíčky, čaj zelený, ,
Obed: pol. rascová s vajcom, bravč. guláš segedínsky, knedľa kysnutá, voda s ovocn. sirupom,
Olovrant: chlieb, maslo, jablká,

ŠTVRTOK (4112)
Desiata: pečivo - lupačka, maslo, čučoriedky - šk. ovocie, čaj ovocný so sirupom,
Obed: pol. mrvenicová s hubami, roštenka viedenská, zemiaky varené s maslom, šal. z čínskej kapusty, citronáda,
Olovrant: krupicová kaša,

PIATOK (5125)
Desiata: chlieb, nát. šunkoá pena, čaj čierny s citrónom,
Obed: pol. pórová s opek. chlebom, tvarohové guľky, hrozno, stolová voda,
Olovrant: žemľa, maslo, syr tvrdá, zelen. obloha- uhorka šalátová.
 

ALERGÉNY V POTRAVINÁCH

 

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.


ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:


01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.

• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •

Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.

 

 

 

 

 

 

O nás

Naše triedy

Denný poriadok

Galéria

Poplatky

Dokumenty

Školská jedáleň

Rada školy

Pre rodičov

Kontakt

Čo už vieme