Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:
Materiálno-spotrebné normy a receptúry
07.10. - 11.10.2024
PONDELOK (5244)
Desiata: pečivo, maslo, mlieko kakaové plnotučné,
Obed: pol. cesnaková so zemiakmi, rizoto so zeleninou a syrom, cvikla, jogurt ovocný, voda s citrónovou šťavou,
Olovrant: chlieb, maslo, paradajky, čaj ovocný s medom a citrónom,
UTOROK (4482)
Desiata: chlieb, bylinkové maslo s vajíčkom, detský čaj čierny bez kofeínu,
Obed: pol. krupicová s vajcom, bravč. stehno debrecínske, tarhoňa, kyslá uhorka, stolová voda,
Olovrant: žemle, maslo, hrozno,
STREDA (4265)
Desiata: chlieb, nát. šunková pena, čaj bylinkový,
Obed: pol. batátový krém, palacinky s brusnicovým tvarohom, jablká, voda s citrón. šťavou a bylinkami,
Olovrant: chlieb. maslo, uhorky šalát., detský čaj čierny bez kofeínu,
ŠTVRTOK (3813)
Desiata: chlieb, nát. syrová labužnícka, čaj ovocný nesladený,
Obed: pol. z rybieho filé s opek. pečivom, hov. pečienka na paprike, cestoviny, stolová voda,
Olovrant: pečivo, maslo, mandarínky,
PIATOK (5881)
Desiata: chlieb, nát. vajcová, detský čaj čierny bez kofeínu,
Obed: pol. fazuľová kyslá s mäsom a zemiakmi, žitavská pochúťka, banány, stolová voda,
Olovrant: pečivo, maslo, školské ovocie- ovocná šťava.
Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.
ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:
01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.
• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •
Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.