ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

 

Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:

Materiálno-spotrebné normy a receptúry

NÁŠ JEDÁLNÍČEK  

19.02. - 23.02.2024

PONDELOK (5707)
Desiata: chlieb, nát. mrkvová, čaj čierny s citrónom,
Obed: pol. fazuľová kyslá s mäsom a zemiakmi, cestovina so syrom, šk. ovocie - jablká, voda s ovocným sirupom a citrónom,
Olovrant: vianočka, sladké pečivo, ovocná šťava,

UTOROK (4589)
Desiata: chlieb, nát. sardinková, čaj zelený,
Obed: pol. kelová s párkom, bravč. stehno na horčici, ryža, šalát paradajk. s pórom, stolová voda,
Olovrant: pečivo, maslo, kiwi,

STREDA (3661)
Desiata: žemľa, nát. šunková s vajcom, čaj ovocný so sirupom,
Obed: pol. karfiolová so zeleninou, syrové karbonátky s jogurtovou omáčkou, zemiak. kaša, stolová voda,
Olovrant: chlieb, maslo, zelenin. obloha- reďkovka, čaj zelený,

ŠTVRTOK (3931)
Desiata: cereálne výrobky s mliekom,
Obed: pol. mrvenicová s hubami/šampiň., roštenka orientálna, slov. ryža, citronáda,
Olovrant: pečivo celozrnné, maslo, zelenin. obloha - uhorka, čaj bazový,

PIATOK (4108)
Desiata: chlieb, nát. liptovská, čaj čierny s medom,
Obed: pol. hovädzia s mäsom, ryžou a hráškom, pizza so šunkovou salámou, citronáda,
Olovrant: detská výživa, piškóty.
 

ALERGÉNY V POTRAVINÁCH

 

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.


ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:


01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.

• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •

Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.

 

 

 

 

 

 

O nás

Naše triedy

Denný poriadok

Galéria

Poplatky

Dokumenty

Školská jedáleň

Rada školy

Pre rodičov

Kontakt

Čo už vieme