Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:
Materiálno-spotrebné normy a receptúry
09.09. - 13.09.2024
PONDELOK (5063)
Desiata: chlieb, nát. vajcová, detský čaj čierny bez kofeínu,
Obed: pol. mrvenicová s hubami, palacinky s džemom, mlieko polotučné,
Olovrant: pečivo celozrnné, maslo, jablká,
UTOROK (4530)
Desiata: anglické chlebíčky,
Obed: pol. portugalská, kur. stehná pečené na masle, slov. ryža, šal. mrkvový s jablkami, stolová voda,
Olovrant: chlieb, maslo, reďkovka, čaj ovocný,
STREDA (3951)
Desiata: žemle, nát. drožďová, čaj bylinkový,
Obed: pol. špenátová s opekanou žemľou, hovädzie mäso na poľovn. spôsob, zemiaky varené, prírodná ovocná šťava 100%,
Olovrant: chlieb, maslo, uhorky šalátové,
ŠTVRTOK (3642)
Desiata: chlieb, nát. syrová pena, čaj ovocný,
Obed: pol. karfiolová so zeleninou, bravč. stehno po taliansky, cestoviny, stolová voda,
Olovrant: vianočka - sladké pečivo, melóny,
PIATOK (5154)
Desiata: chlieb, nát. šunková s vajcom, detský čaj čierny bez kofeínu s citrónom,
Obed: pol. hrachová s párkom, špagety so syrom a kečupom, cereálna tyčinka, voda s citrónovou šťavou,
Olovrant: termizovaný tvaroh. dezert, banány.
Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.
ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:
01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.
• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •
Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.