Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:
Materiálno-spotrebné normy a receptúry
27.03. - 31.03. 2023
PONDELOK (4427)
Desiata: krupicová kaša, čaj zelený,
Obed: pol. petržlénová s opekanou žemĺou, granadiersky pochod s úden. slaninou, voda s citrón. šťavou,
Olovrant: pečivo tukové, maslo, školské ovocie - jablká,
UTOROK (4205)
Desiata: chlieb, nát. sardinková, čaj čierny s cotrónom,
Obed: pol. cesnaková so zemiakmi, bravčové stehno na hrášku, slov. ryža, šalát z čínskej kapusty,
Olovrant: chlieb, maslo, zelenin. obloha - uhorka,
STREDA (3929)
Desiata: žemľa, nát. karfiolová, čaj ovocný so sirupom,
Obed: pol. paradajková so strúh. mrvenicou, kuracie prsia na franc. spôsob, kyslá uhorka, stolová voda,
Olovrant: perník, pomaranče,
ŠTVRTOK (5785)
Desiata: chlieb, nát. vajcová s oškvarkami, čaj zelený,
Obed: pol. šampiňónová so zeleninou, šúľance so strúhankou, citronáda,
Olovrant: chlieb, zelen. obloha- reďkovka, ovocie školské - ovocná šťava,
PIATOK (4225)
Desiata: chlieb, nát. drožďová, čaj čierny s citrónom,
Obed: pol. írska, špagety so syrom a kečupom, voda s ovocným sirupom,
Olovrant: jogurt ovocný, piškóty.
Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.
ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:
01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.
• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •
Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.