ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

 

Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:

Materiálno-spotrebné normy a receptúry

NÁŠ JEDÁLNÍČEK  

19.5.2025 - 23.5.2025

PONDELOK (3826)
Desiata: chlieb, nát. vlašská, mlieko - šk. mlieko, čaj bylinkový s medom,
Obed: pol. brokolicová, granadiersky pochod, cvikla, stolová voda,
Olovrant: chlieb, maslo, uhorky, čaj ovocný,

UTOROK (5091)
Desiata: vianočka, nát. maslová s čokoládou, mlieko- šk. mlieko, mlieko polot.,
Obed: pol. hrášková so zeleninou, bravč. stehno na šampiň., zemiak. pyré, šalát mrkvový s jablkami, voda s citr. šťavou,
Olovrant: chlieb, maslo, paprika, čaj bylinkový,

STREDA (3625)
Desiata: chlieb, nát. špenátová, mlieko - šk. mlieko, čaj ovocný s medom a citr.,
Obed: pol. hovädzia s mäsom, morčacie prsia poľovnícke, tarhoňa, stolová voda,
Olovrant: pečivo, jablká,

ŠTVRTOK (5108)
Desiata: chlieb, nát. tvarohovás mrkvou, mlieko pol. - šk. mlieko, detský čaj čierny bez kofeínu,
Obed: pol. cesnaková krémová, cestoviny bez posýpky, posýpka orechová, jahody, ovocný nápoj,
Olovrant: pečivo - rožok, nát. maslová so strúh. syrom, čaj bylinkový,

PIATOK (3859)
Desiata: žemľa, nát. drožďová, mlieko- šk. mlieko, čaj ovocný,
Obed: pol. petržlén.s opek. žemľou, hovädzí guláš slovenský, chlieb, voda s citr. šťavou,
Olovrant: jogurt čokoládový/vanilkový, keksy, sušienky.
 

ALERGÉNY V POTRAVINÁCH

 

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.


ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:


01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.

• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •

Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.

 

 

 

 

 

 

O nás

Naše triedy

Denný poriadok

Galéria

Poplatky

Dokumenty

Školská jedáleň

Rada školy

Pre rodičov

Kontakt

Čo už vieme