ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

 

Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:

Materiálno-spotrebné normy a receptúry

NÁŠ JEDÁLNÍČEK  

27.11. - 01.12.2023

PONDELOK (5733)
Desiata: chlieb, nát. oškvarková, čaj zelený,
Obed: pol. šošovicová s mäsom a zemiakmi, šišky s džemom, banány, mlieko,
Olovrant: chlieb, maslo, zelen. obloha-uhorka, čaj ovocný,

UTOROK (4509)
Desiata: pečivo - pletenka, nát. z treščej pečene, čaj čierny s medom,
Obed: pol. petržlénová s opekanou žemľou, hovädzí guláš mexický, citronáda,
Olovrant: pečivo, maslo, jablká,

STREDA (4534)
Desiata: chlieb, nát. vajcová, čaj čierny s citrónom,
Obed: pol. bryndzová, kuracie prsia na zelenine, tarhoňa, kyslá uhorka, stolová voda,
Olovrant: vianočka, kiwi,

ŠTVRTOK (4372)
Desiata: anglické chlebíčky, hrozno, čaj ovocný so sirupom, ,
Obed: pol. rybacia so zeleninou a zemiakmi, sekaná pečienka, zemiak. kaša, cvikla, stolová voda,
Olovrant: vianočka, kiwi,

PIATOK (3593 )
Desiata: chlieb, nát. kuracia s uhorkami, čaj zelený,
Obed: pol. zo zeleného mrazeného hrášku, hovädzí guláš slovenský, chlieb, voda s ovocným sirupom,
Olovrant: krupicová kaša.
 

ALERGÉNY V POTRAVINÁCH

 

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.


ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:


01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.

• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •

Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.

 

 

 

 

 

 

O nás

Naše triedy

Denný poriadok

Galéria

Poplatky

Dokumenty

Školská jedáleň

Rada školy

Pre rodičov

Kontakt

Čo už vieme