ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

 

Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:

Materiálno-spotrebné normy a receptúry

NÁŠ JEDÁLNÍČEK  

02.10. - 06.10.2023

PONDELOK (4807)
Desiata: chlieb, nát. z treščej pečene, čaj čierny s citronom,
Obed: pol. hovädzia s mäsom a cestovin., halušky so syrom a smotanou, škols. ovocie - slivky, čaj ovocný so sirupom,
Olovrant: chlieb, maslo, zelen. obloha - paprika, čaj zelený,

UTOROK (4813)
Desiata: chlieb, nát. syrová labužnícka, čaj čierny so sirupom,
Obed: pol. kelová, bravč. stehno na hrášku, tarhoňa dusená, kyslá uhorka, stolová voda,
Olovrant: žemľa, maslo, ovocná šťava,

STREDA (4456)
Desiata: chlieb, maslo, dusená šunka, čaj ovocný,
Obed: pol. špenátová s opekanou žemľou, bravč. stehno pečené, zemiak. kaša, cvikla, stolová voda,
Olovrant: pečivo vodové, maslo, banány,

ŠTVRTOK (4246)
Desiata: vianočka sladké pečivo, mlieko,
Obed: pol. krupicová s vajcom, hovädzie na spôsob stroganov, ryža, stolová voda,
Olovrant: chlieb, maslo, zelenin. obloha - reďkovka, čaj ovocný so sirupom,

PIATOK (5748)
Desiata: chlieb, nát. mrkvová, čaj zelený,
Obed: pol. kapustová s párkom a krúpami, šúľance so strúhankou, jablká, citronáda,
Olovrant: pečivo celozrnné, maslo, zelenin. obloha- uhorka, čaj.
 

ALERGÉNY V POTRAVINÁCH

 

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.


ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:


01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.

• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •

Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.

 

 

 

 

 

 

O nás

Naše triedy

Denný poriadok

Galéria

Poplatky

Dokumenty

Školská jedáleň

Rada školy

Pre rodičov

Kontakt

Čo už vieme