Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:
Materiálno-spotrebné normy a receptúry
29.05. - 2.06. 2023
PONDELOK (4747)
Desiata: obložený sendvič, čaj zelený,
Obed: pol. gulášová srbská, halušky so syrom a smotanou, cereálna tyčinka, osviežujúci nápoj z ovocia a mäty,
Olovrant: chlieb, maslo, reďkovka, čaj ovocný so sirupom,
UTOROK (4252)
Desiata: pečivo vodové, nát. avokádová, čaj ovocný s medom,
Obed: pol. hovädzia s mäsom, ryžou a hráškom, bravčové karé po cigánsky, zemiaky varené nové s maslom, šalát uhorkový, stolová voda,
Olovrant: pečivo celozrnné, maslo, kiwi,
STREDA (4549)
Desiata: chlieb, nát. z treščej pečene, čaj čierny s citrónom,
Obed: pol. bryndzová, hovädzí guláš so zeleninou, kuskus cestovina, stolová voda,
Olovrant: vianočka, melóny,
ŠTVRTOK (4179)
Desiata: cereálne výrobky s medom,
Obed: pol. kapustová s paradajk. pretlakom, kuracie stehná pečené na masle, ryža, kyslá uhorka,
Olovrant: chlieb, maslo, zelen. obloha - paprika, ovocná šťava,
PIATOK (3735)
Desiata: chlieb, nát. vajcová, čaj čierny,
Obed: pol. z rybieho filé, s opek. pečivom, špaldulienky s brusnicovým tvarohom, jablká, voda s ovoc. sirupom,
Olovrant: pečivo - rožok graham., maslo, uhorka, čaj ovocný.
Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.
ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:
01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.
• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •
Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.