Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:
Materiálno-spotrebné normy a receptúry
16.6.2025 - 20.6.2025
PONDELOK (4132)
Desiata: chlieb, nát. sardinková, mlieko - šk. mlieko, detský čaj čierny bez kofeínu,
Obed: pol. sedliacka, granadiersky pochod, kyslá uhorka, ovocný nápoj,
Olovrant: chlieb, maslo, paprika, voda s citr. šťavou,
UTOROK (4758)
Desiata: pečivo, maslo, mlieko- šk. mlieko, čaj bylinkový,
Obed: pol. milánska, moravský bravč. vrabec, zemiak. pyré, šal. z čínskej kapusty s jogurtom, stolová voda,
Olovrant: chlieb, maslo, paradajky, detský čaj,
STREDA (4281)
Desiata: chlieb, nát. karfiolová s vajcom, mlieko - šk. mlieko, čaj ovocný,
Obed: pol. pórová s opek. chlebom, pasta sciutta, jablká, voda s citr. šťavou,
Olovrant: termizov. tvaroh. dezert, piškóty,
ŠTVRTOK (4401)
Desiata: chlieb, nát. tvaroh. s mrkvou, mlieko pol. - šk. mlieko, čaj ovocbý s medom a citr.,
Obed: pol. zelerová, hov. pečienka znojemská, ryža, ovocný nápoj z prírod. koncebt.,
Olovrant: pečivo, maslo, jahody,
PIATOK (6694)
Desiata: žemľa, nát. maslová so strúh. syrom, mlieko- šk. mlieko, detský čaj čierny bez kofeínu,
Obed: pol. z hlávk. kyslá zemiaková s vajíčkom, šišky s džemom, banány, voda s citr. šťavou,
Olovrant: chlieb, maslo, šunka, čaj ovocný.
Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.
ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:
01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.
• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •
Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.