ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

 

Pre otvorenie dokumentu kliknite na nasledujúci odkaz:

Materiálno-spotrebné normy a receptúry

NÁŠ JEDÁLNÍČEK  

02.12.2024 - 06.12.2024

PONDELOK (4193)
Desiata: chlieb, nát. vlašská, , šk. mlieko, detský čaj bylinkový,
Obed: pol. hovädzia, špenátové halušky so syrovou omáčkou, šk. ovocie-jablká, stolová voda,
Olovrant: chlieb, maslo, paradajky, ovocný nápoj,

UTOROK (4726)
Desiata: vianočka, mlieko šk. mlieko, čaj ovocný s medom a citrónom,
Obed: pol. cesnaková krémová, bravč. stehno po taliansky, ryža dusená, ovocný nápoj z prír. koncentr.,
Olovrant: chlieb, maslo, mandarinky,

STREDA (4958)
Desiata: chlieb, nát. vajcová, mlieko - šk. mlieko, detský čaj čierny bez kofeínu,
Obed: pl. zelerová, hov. pečienka macedónska, knedľa kysnutá, voda s citrón. šťavou,
Olovrant: žemle, maslo,

ŠTVRTOK (3735)
Desiata: chlieb, nát. guacamole, čaj ovocný, šk. mlieko,
Obed: pol. írska, rybie filé pečené na masle, zemiak. pyré, šal. mrkvový s citr., stolová voda,
Olovrant: banány v kakaovom pudingu,

PIATOK (5356)
Desiata: pečivo, nát. syrová s cesnakom, detský čaj čierny bez kofeínu, mlieko-šk. mlieko,
Obed: pol. sedliacka, buchty pečené plnené lekvárom, mlieko,
Olovrant: chieb, maslo, paprika.
 

ALERGÉNY V POTRAVINÁCH

 

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedální informovať rodičov o obsahu alergénov v potravinách.


ZOZNAM ALERGÉNNYCH ZLOŽIEK:


01. OBILNINY obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos) a výrobky z nich.
02. KÔROVCE a výrobky z nich.
03. VAJCIA a výrobky z nich.
04. RYBY a výrobky z nich .
05. ARAŠIDY a výrobky z nich.
06. SÓJOVÉ ZRNÁ a výrobky z nich.
07. MLIEKO a výrobky z nich .
08. ORECHY, ktorými sú mandle, liesk. orechy, vlašské orechy, kešu, pekan. orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
09. ZELER a výrobky z neho.
10. HORČICA a výrobky z nej.
11. SEZAMOVÉ SEMENÁ a výrobky z nich .
12. OXID SIRIČITÝ a SIRIČITANY, v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. VLČÍ BOB a výrobky z neho.
14. MÄKKÝŠE a výrobky z nich.

• • • Jedálny lístok zostavuje vedúca Školskej jedálne pri MŠ p. Renáta Karčáková • • •

Pozn.:
Jedálny lístok má informatívny charakter. Originál s poradovými číslami alergénnych zložiek je umiestnený v budove MŠ.

 

 

 

 

 

 

O nás

Naše triedy

Denný poriadok

Galéria

Poplatky

Dokumenty

Školská jedáleň

Rada školy

Pre rodičov

Kontakt

Čo už vieme